Latvija un Austrija paraksta līgumu par pārstāvību Šengenas vīzu izsniegšanā

18.maijā Vīnē ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis tikās ar Austrijas vicekancleru un ārlietu ministru Mihaelu Špindelegeru.

Divpusējās darba vizītes ietvaros abas puses novērtēja Latvijas un Austrijas divpusējās attiecības un to padziļināšanas perspektīvas ekonomikā, politikā, kultūrā un izglītībā. Tika apspriesti abām valstīm un visai Eiropai būtiski jautājumi - attiecības ar Austrumu partnerības valstīm un Krieviju, ES Kopējās energopolitikas attīstība, Kopējās lauksaimniecības politikas aspekti, makroreģionālās stratēģijas Eiropā, nākamā ES Finanšu perspektīva pēc 2013.gada.

Ministrs īpaši aicināja atbalstīt Latvijas pozīciju par taisnīgu līdzekļu sadalījumu mūsu valstij tik svarīgajā ES Kopējās lauksaimniecības politikā un kohēzijas politikā nākamās Finansu perspektīvas kontekstā. Tika skarts arī Latvijas un Austrijas savstarpējā atbalsta starptautiskajās organizācijās jautājums.

Kā vēl viens pozitīvs notikumus Latvijas- Austrijas divpusējo attiecību kontekstā ir darba vizītes ietvaros abu valstu ārlietu ministru parakstītais divpusējais līgums par savstarpējo pārstāvību konsulārajā jomā. Līgums stājas spēkā ar tā parakstīšanas dienu un Austrija no šodienas (18.maija) pārstāvēs Latviju Šengenas vīzu izsniegšanā Etiopijā, Austrālijā, Venecuēlā un Malaizijā, kur mūsu valstij nav savu vēstniecību vai konsulātu.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais