Āboltiņa ar Spānijas vēstnieci apspriež sadarbību kultūrā un ekonomikā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ("Vienotība") trešdien tikšanās laikā ar jauno Spānijas vēstnieci Latvijā Mariju Konsuelo Femeniju Gvardiolu (Maria Consuelo Femenia Guardiola) pārrunājusi abu valstu divpusējo sadarbību un iespējas veicināt parlamentāros kontaktus, kā arī sadarbību ekonomikā, kultūrā un izglītībā, informē Saeimas Preses dienests.

Kā būtiskāko notikumu abu valstu sadarbībā pēdējos gados Āboltiņa minējusi Spānijas karaļa Huana Karlosa vizīti Latvijā 2009.gadā. "Abu valstu attiecībām ir labs izaugsmes potenciāls, un Latvija ir ieinteresēta ciešākā sadarbībā ar Spāniju," norādījusi Saeimas priekšsēdētāja.

Āboltiņa vērsusi uzmanību uz Latvijas iedzīvotāju lielo interesi par spāņu valodu un kultūru, paužot cerību, ka tieši Latvijā varētu izveidot kādu no nākamajiem spāņu kultūras centriem – Migela Servantesa institūta pārstāvniecību. Vēstniece atzinusi, ka Rīga kā Baltijas reģionālais centrs varētu būt piemērota vieta Servantesa institūta izveidei.

Pārrunājot valstu ekonomisko kontaktu veicināšanas iespējas, vēstniece apliecinājusi īpašu Spānijas ieinteresētību sadarbības stiprināšanā enerģētikas un transporta jomā.

Amatpersonas bijušas vienisprātis par parlamentāro kontaktu nozīmi abu valstu attiecību stiprināšanā. Āboltiņa informējusi, ka Saeimā darbojas deputātu grupa sadarbībai ar Spānijas parlamentu un kā labu sadarbības formātu minēja Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas līmeni.

Latvijā

No nākamā gada valsts pensijas indeksējamo robežu varētu palielināt līdz 100% no iepriekšējā gada vidējās apdrošināšanas iemaksu algas, paredz valdībā atbalstītais likumprojekts, par kuru kopā ar nākamā gada budžeta pakotni vēl būs jālemj Saeimai.