Parakstīties par Satversmes grozījumiem varēs 669 parakstu vākšanas vietās Latvijā un ārvalstīs

Parakstīties par likumprojekta „Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” ierosināšanu no 11.maija līdz 9.jūnijam vēlētāji varēs 669 parakstu vākšanas vietās. No tām 624 parakstu vākšanas vietas atradīsies Latvijā, bet 45 parakstu vākšanas vietas – ārvalstīs.

Visvairāk parakstu vākšanas vietu – 41 – būs Rīgā. Novados visvairāk parakstu vākšanas vietu izveidots Rēzeknes novadā – 27. Savukārt 19 novados būs viena parakstu vākšanas vieta.

Atbilstoši likumam „Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu” parakstu vākšanas vietas Latvijā nosaka pašvaldības. Parakstu vākšanas vietas pašvaldībā iekārtojamas ar tādu aprēķinu, lai uz katriem 10 000 vēlētāju būtu vismaz viena parakstu vākšanas vieta.

Parakstu vākšanas vietas ārvalstīs ir noteikusi Ārlietu ministrija, un tās atradīsies Latvijas Republikas vēstniecībās, ģenerālkonsulātos, konsulātos, kā arī goda ģenerālkonsulātā Brazīlijā, goda konsulātos Austrālijā - Adelaidē, Melburnā, Sidnejā, Pērtā, Brisbenā un goda konsulātā Čīlē.

Jau ziņots, ka no 18.maija līdz 16.jūnijam notiks arī parakstu vākšana tautas nobalsošanas ierosināšanai par apturēto likumu „Grozījumi likumā „Par valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009.gada līdz 2012.gadam””, „Grozījums likumā „Par maternitātes un slimības apdrošināšanu”” un „Grozījumi likumā „Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam”” atcelšanu. Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas rīkojumu šīs parakstu vākšanas vietas pašvaldībām jānosaka līdz 5.maijam.

Latvijā

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) piekāpsies pedagogu algu pieaugumam par 2,6%, ja būs skaidrība par tālāko algu grafika izpildi, žurnālistiem pauda arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Svarīgākais