Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Dombrovskis svētkos aicina KNAB pastāvēt par tiesiskas un godīgas varas saglabāšanu sabiedrībā

Apsveicot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) septiņu gadu pastāvēšanas gadadienā, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) aicina KNAB darbiniekiem turēt augstu biroja godu un "visos laikos būt vienu soli priekšā tiem, kas apzināti un ļaunprātīgi izmanto varu, uzpērk varu un grauj tiesiskas un godīgas varas simbolu sabiedrībā".

Dombrovskis apsveikumā norāda, ka septiņi gadi KNAB pastāvēšanā ir salīdzinoši īss, bet vienlaikus profesionāliem pārbaudījumiem piesātināts laiks. Lai apliecinātu, ka sauklis "Gods pār varu!" ir patiesā KNAB darba motivācija un pamatvērtība, birojam nācies saskarties ar nopietniem izaicinājumiem un pārbaudījumiem, jo korupcija joprojām ir viens demokrātiskas sabiedrības lielākajiem apdraudējumiem, uzskata premjers.

Apsveikumā uzsvērts, ka šajos septiņos darbības gados KNAB ir piedzīvojis gan slavas brīžus, gan arī kļūmes, taču ir skaidrs, ka saīsinājums "KNAB" neilgā laikā ir kļuvusi labi pazīstama lielākajai daļai Latvijas iedzīvotāju kā tiesiskuma un principialitātes simbols.

Ministru prezidents ir pārliecināts, ka KNAB ir būtiska loma labklājīgas un godīgas Latvijas valsts izveidē, bet, lai iegūtu sabiedrības uzticību, daudzi biroja cilvēki ir strādājuši neatlaidīgi un pašaizliedzīgi, spītējot jebkurai pretdarbībai.

Par KNAB darbības sākumu uzskata 2002.gada 10.oktobri, kad Saeima amatā iecēla KNAB pirmo priekšnieku Gunti Rutki.