Saeima pieņem grozījumus interešu konflikta novēršanas likumā

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”, paredzot tiesisko aizsardzību personām, kas sniedz informāciju par amatpersonu interešu konfliktiem.

Grozītais likums nosaka, ka institūcijas vadītājam būs aizliegts izpaust, kurš darbinieks viņu informējis par citas amatpersonas iespējamajiem interešu konfliktiem, kā arī aizliegts šādai personai radīt tiešas vai netiešas nelabvēlīgas sekas. Aizliegums neattieksies uz informācijas sniegšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), Valsts policijai un Satversmes aizsardzības birojam (SAB), kā arī tiesai un prokuratūrai.

Turpmāk amatpersonai būs pienākums informēt institūcijas vadītāju vai arī KNAB par tai zināmiem citu amatpersonu interešu konfliktiem. Drošības iestādēs strādājošajiem par šādiem pārkāpumiem būs jāinformē SAB.

Latvijā

Latvija plāno aicināt vienu no pasaulē lielākajiem straumēšanas servisiem "Netflix" veidot reģionālo biroju Rīgā, pirmdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).