Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Bijušais Saeimas priekšsēdētājs Straume ielikts cietumā par braukšanu reibumā

© f64

Bijušais Saeimas priekšsēdētājs, tēvzemietis Jānis Straume šonedēļ Tukumā pieķerts, vadot automašīnu alkohola reibumā, un pašlaik jau otro diennakti izcieš administratīvo sodu īslaicīgās aizturēšanas izolatorā Jūrmalā, ziņo portāls Pietiek.com.

Oficiāls apstiprinājums tam nav saņemts, bet informēti avoti iekšlietu struktūrās apstiprina, ka šī informācija atbilst patiesībai.

Nav zināms, cik spēcīgā alkohola reibumā pie stūres bija sēdies Straume. Tomēr spriežot pēc Pietiek.com rīcībā esošās informācijas, ka viņam piespriests 10 diennakšu administratīvais sods, reibums varētu būt bijis vismaz no 1 līdz 1,5 promilēm.

Straume bija parlamenta priekšsēdētājs 7. Saeimas laikā no 1998. gada 3. novembra līdz 2002. gada 5. novembrim. Straumes politiskā karjera beidzās 2006. gadā līdz ar neievēlēšanu 9. Saeimā. Tiek uzskatīts, ka vēlētāji viņu sodīja par tā dēvēto Jūrmalgeitas skandālu, kur Straume figurēja ar iesauku Baķka.

1962. gadā dzimušais Straume ilgus gadus bija viens no tēvzemiešu līderiem. Viņš politikā iesaistījās jau Atmodas laikā 1988. gadā, sākot ar kustību Helsinki -86. Vēlāk darbojies Latvijas Nacionālās neatkarības kustībā (LNNK), Pilsoņu Kongresā un apvienībā Tēvzemei un Brīvībai. Straume ticis ievēlēts 5., 6.,7. un 8. Saeimā no Apvienības Tēvzemei un Brīvībai/LNNK.