Plānots atjaunot vilcienu Minska - Rīga

Šobrīd ir plānots atjaunot, izmēģināt, kāda ir pasažieru plūsma vilcienā Minska – Rīga, kurš sāks kursēt no 1.jūnija, no rīta dodoties uz Baltkrieviju un vakarā nākot atpakaļ. Tagad tiek pārrunāts par tām stacijas vietām, kur vilciens varētu pieturēt. Viena pietura apsolīta Krāslavā.

Krāslavas novada iedzīvotājiem, it sevišķi tiem, kuri dzīvo pierobežā, ir pretenzijas pret pasažieru pārvadājumiem, jo dažkārt ir problemātiski nokļūt līdz vēlamajai vietai.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis, apmeklējot Krāslavu, atzina, ka situācija pasažieru pārvadājumu ziņā ir jāsakārto un jārisina sistemātiski, turklāt nevis vienkārši slēdzot reisus, bet gan izvērtējot, kuri reisi ir nerentabli, kuri dublējas, īstenībā būtu jāmaina visa sistēma, lai autobusi būtu vairāk piepildīti un cilvēki vairāk apmierināti.

Viņš apmeklēja arī pierobežas pagastu Piedruju, kur tikās ar pārvaldes vadītāju Ēriku Gabrusāni un tika iepazīstināts ar ideju par muitas un loģistikas centra izveidošana Piedrujas pagasta Koškovcos, kas ir 2 km no Eiropas Savienības ārējās robežas.

Eiroreģiona „Ezeru zeme” Latvijas biroja vadītāja Ilze Stabulniece zināja stāstīt, ka šis projekts, kas paredz pierobežas nostiprināšanu ar investīcijām, cilvēkiem un infrastruktūru, perspektīvā paredz attīstīt intensīvu preču apriti starp ES un NVS.

Novada pašvaldība kopā ar Eiroreģionu un jau veikusi un veic virkni pasākumu, kuri veicinās projekta īstenošanu.

Ministrs ieinteresēti izvērtēja paveikto un apņēmās sniegt atbalstu no sevis un ministrijas šī projekta vizrībā.

Krāslavā ministrs piedalījās Rīgas – Augusta ielas rekonstrukcijas darbu uzsakšanā. Darbus, kuru kopējās izmaksas sasniegs apmēram 2,5 miljonus latus, veic uzņēmums „Ceļi un tilti” no Rēzeknes, un to noteiktais nodošanas termiņš ir šī gada 30. septembris.

Rekonstrukcijas darbi notiek Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansēta projekta „Augusta un Rīgas tranzītielu Krāslavā rekonstrukcija (269.050-271.220 km)” Nr.3DP/3.2.1.2.0./10/APIA/SM/014 ietvaros.

Ministrs atzina, ka, sakārtojot Rīgas, Augusta un arī Aglonas ielas, izbraukt cauri Krāslavai - kas, iebraucot ES teritorijā, ir pirmā pilsēta,- būs prieks, līdz ar to pieaugs tūristu plūsma, bet cilvēkm šeit uzlabosies dzīves kvalitāte.

Svarīgākais