Kalniete aicina Eiropas viedokļa līderus uzņemt Baltiju eirozonā

Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete (Pilsoniskā Savienība) piedaloties ietekmīgās domnīcas Friends of Europe (Eiropas draugi) augsta līmeņa sanāksmē Briselē, iepazīstināja Eiropas viedokļu līderus ar dramatisko situāciju Latvijā un sabiedrības centieniem kopīgi pārvarēt dziļo krīzi, informē Eiropas Tautas partijas grupas Latvijas preses un komunikācijas padomnieks Ģirts Salmgriezis.

Kalniete uzsvēra, ka par globālo ekonomisko krīzi pirmkārt ir atbildīgas bagātās rietumvalstis. Līdz ar savām kļūdām par šīs krīzes upuri ir kļuvusi Latvija. Tāpēc šobrīd ir īpaši svarīga Eiropas solidaritāte, kas ļautu Latvijai ātrāk izkļūt no šīs sarežģītās situācijas. Viens no labākajiem risinājumiem, lai stabilizētu ekonomiku un pasargātu no nabadzības daudzus iedzīvotājus, ir ātrāka eiro ieviešana visās Baltijas valstīs. Deputāte norādīja, ka Māstrihtas kritēji attiecībā uz Baltijas valstīm ir jāpielieto elastīgi, vēl jo vairāk tāpēc, ka daudzas vairākas eiro zonas valstis pašas nemaz neizpilda šos noteikumus.

Runājot par Eiropas Savienības tālāko attīstību, Kalniete sacīja, ka viens no nākotnes stūrakmeņiem, ir kopīga enerģētikas politika. Taču patlaban vairākas lielvalstis spītīgi turas pretim vienotu spēles noteikumu ieviešanai šajā jomā. "Lielvalstīm ir jāapzinās, ka tās nebūs spēcīgas spēlētājas, ja nebūs vienotas Eiropas Savienības izpratne un rīcība enerģētikas politikā," pārliecinoši teica S.Kalniete.

S.Kalniete jau kopš 2004.gada ir Friends of Europe valdes locekle. Organizācijā darbojas arī bijušie Eiropas Parlamenta prezidenti Pats Kokss, Hans Gerts Poterings, Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bildts, Eiropas Savienības ārpolitikas koordinators Havjers Solana un citi ietekmīgi politiķi, eksperti.

Svarīgākais