Kariņš: Latvijai jāpanāk koordinēta darbība Eiropas Savienībā

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Krišjānis Kariņš (Jaunais laiks), tiekoties ar Latvijas Republikas pastāvīgo pārstāvi Eiropas Savienība (ES) Normundu Popenu un pastāvīgā pārstāvja ES vietnieci, vēstnieci Leldi Līci-Līcīti, uzsvēra nepieciešamību panāk koordinētu Latvijas pārstāvniecību Eiropas Savienības institūcijās, informē Eiropas Parlamenta deputāta K.Kariņa padomnieks Jānis Patmalnieks.

"Latvijas kā mazas valsts pārstāvjiem ir sevišķi svarīgi koordinēt savas darbības, lai mēs, darbojoties vienotā komandā, spētu pēc iespējas efektīvāk pārstāvēt savas valsts intereses Eiropas Savienībā. Latvija starptautiskajā politikā ir tik liela un ietekmīga, cik spēcīgi ir tās pārstāvji un zinoša un informēta tās sabiedrība," uzsvēra Kariņš.

Tikšanās laikā tika pārrunāta Latvijas pārstāvju sadarbība enerģētikas, ekonomikas un monetāro lietu jautājumos. ''Ekonomiskās stabilitātes veicināšana Latvijā, pēc iespējas ātrāk ieviešot vienoto ES valūtu - eiro, jaunu investīciju piesaistīšana un enerģētiskās neatkarības nodrošināšana, diversificējot energoresursu piegādātājus un ceļus ir Latvijas šībrīža svarīgākie uzdevumi,'' uzskata Kariņš.

Kariņš Eiropas Parlamentā darbojas Rūpniecības pētniecības un enerģētikas komitejā, Ekonomikas un monetārajā komitejā un Finanšu un ekonomikas krīzes īpašajā komitejā.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais