Veismane: valsts pārvaldē varētu palikt 9 tūkstoši ierēdņu

© f64

Valsts Kancelejas vadītāja Gunta Veismane uzskata, ka patreizējais ierēdņu skaits, t.i. ap 14 tūkstošiem darbinieku, ir optimāls to funkciju veikšanai, ko šobrīd veic valsts. Taču jau tuvākajā nākotnē, ja vien valsts daļu savu funkciju deliģētu privātajam sektoram, valsts pārvaldei pietiktu arī ar 10 līdz 9 tūkstošiem ierēdņu, kas būtu optimālais skaits.

Tā Gunta Veismane šorīt atzina televīzijas kanālam LNT.

Otrs jautājums, kas ir aktuāls tieši šobrīd - vai, tuvojoties gada beigām, valsts pārvaldes institūcijas nemēģinās pielietot tā saucamo "radošo grāmatvedību", kas nozīmētu dažādas slēpta veida prēmijas, mantiskas dāvanas un Ziemassvētku balles. G. Vesimane nenoliedza, ka, iespējams, kāda institūcija verētu mēģināt kaut ko tādu darīt, taču, viņasprāt, veiksmīga krīzes pārvarēšana tostarp ir atkarīga no katra konkrētā ierēdņa, kas savukārt nozīmē godprātību un valstisko interešu ievērošanu. G. Veismane uzsvēra: "es ļoti ceru, ka katrs ierēdnis nopietni padomās pirms kaut ko tādu darīt."

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais