Krišjānis Kariņš pārstāvēs Baltijas valstis Eiropas Parlamenta finanšu krīzes komitejā

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Krišjānis Kariņš būs lielākās un ietekmīgākās EP politiskās grupas - Eiropas Tautas partijas - Baltijas pārstāvis EP jaunajā pagaidu komitejā, kas vērtēs finanšu un ekonomikas krīzes jautājumus.

K. Kariņš šajā komitejā pievērsīs uzmanību ātrākai eiro ieviešanai Latvijā, aicinot pārskatīt Māstrihtas nosacījumus.

"Ātrāka eiro ieviešana Latvijā viesīs pārliecību par valsts ekonomisku stabilitāti gan pašmāju sabiedrībā, gan ārvalstu sabiedroto un partneru vidū, tādējādi piesaistot jaunas investīcijas un radot jaunas darba vietas," uzskata K. Kariņš. Eiroparlamentārietis ir pārliecināts, ka Latvijas ekonomiskā atveseļošanās ir svarīga ne tikai Austrumeiropai, bet visam Ziemeļeiropas reģionam.

Šodien, 8.novembrī, Eiropas Parlamenta plenārsesijas laikā apstiprinātās pagaidu komitejas galvenais uzdevums būs analizēt un novērtēt sociālās, ekonomikas un finanšu krīzes apmēru, tās ietekmi uz Eiropas Savienību un dalībvalstīm, ierosināt pasākumus, ar kuriem ilgtermiņā atjaunot normālu un stabilu finanšu tirgu darbību, lai visos līmeņos veicinātu ilgstošu izaugsmi, sociālo kohēziju un darbavietas, kā arī sagatavot novērtējumu par šo pasākumu ietekmi un izmaksām bezdarbības gadījumā.

Paredzams, ka komitejas deputāti tiksies ar sociālajiem partneriem, kā arī nacionālo valstu parlamenta pārstāvjiem. Ar pirmajiem secinājumiem un ekonomiskās analīzes izvērtējumu deputāti nāks klajā jau pēc pusgada.

Svarīgākais