Ušakovs: Rīgas domē strādā laba komanda

Rīgas domē pirmo 100 nostrādāto dienu laikā izdevies izveidot labu komandu, šodien žurnālistiem atzina Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Ušakovs izteica pateicību saviem koalīcijas biedriem - partijai LPP/LC - un atzina, ka "cilvēki tagad strādā kā viena komanda".

Rīgas mērs izteica pateicību arī opozīcijai - partijām "Pilsoniskā savienība" un "Jaunais laiks" - par kritiku, kas nedodot iespēju atslābināties.

Ušakovs informēja, ka pirmie jaunā Rīgas domes sasaukuma reitingi rādot, ka 28% rīdzinieku tās darbību vērtē pozitīvi. Kopumā Ušakova vadītās Rīgas domes reitings esot divas reizes augstāks nekā iepriekšējās, Jāņa Birka (TB/LNNK) vadītās domes vērtējums.

Sākot darbu, jaunā Rīgas domes koalīcija ir izvirzījusi un pamatojusi sava darba prioritātes, kas ir pamats visam turpmākajam pašvaldības un domes vadības darbam.

Pirmajās 100 dienās pašvaldība veikusi būtisku darbu sociālajā jomā un uzņēmējdarbības veicināšanā, norādīja Ušakovs.

Veicot grozījumus 2009.gada budžetā, sociālās jomas budžets bija vienīgā pilsētas budžeta sadaļa, kurai netika samazināts finansējums, tieši otrādi, tas tika palielināts par 1,5 miljoniem latu.

Ušakovs norādīja, ka, plānojot sabalansētu pilsētas budžetu un domājot par Rīgas attīstību, nevar balstīties tikai uz izdevumu samazināšanu, ir jādomā arī par ienākumu palielināšanu. Tāpēc par vienu no prioritātēm ir izvirzīta uzņēmējdarbības veicināšana un atbalsts uzņēmējiem.

Par prioritārām nozarēm pilsētas ekonomikā pašlaik pašvaldība ir izvirzījusi tūrismu un eksporta apjomu palielināšanu. Oktobrī domes priekšsēdētājs ir izteicis aicinājumu valdībai nepaaugstināt nodokļu slogu valstī, jo tas varot sagraut Rīgas un Latvijas ekonomiku.

Tāpat veikta un tiek turpināta pārvaldes reforma, optimizējot centrālās administrācijas darbu un samazinot strādājošo skaitu, kā arī optimizējot citu domes struktūrvienību darbību, tostarp samazinot izpilddirekciju skaitu pilsētā. Šo reformu finansiālie rezultāti būšot jūtami 2010.gadā, ļaujot būtiski ekonomēt līdzekļus administratīvajiem izdevumiem, taču jau šogad reformu rezultātā pašvaldības darbs kļūs efektīvāks, norādīja Rīgas mērs.

Pirmajās 100 dienās arī veikts būtisks darbs izglītības, kultūras un drošības jomas sakārtošanā, apgalvoja Ušakovs.

Šodien, 8.oktobrī, aprit 100 dienas, kopš strādā jaunā sasaukuma Rīgas dome.

Ušakovs savā amatā tika ievēlēts šā gada 1.jūlijā.

Latvijā

Maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā apsūdzētā uzņēmēja Aleksandra Babenko slimošanas dēļ Rīgas pilsētas tiesa jau otro reizi līdz 26.septembrim plkst.9 atlikusi tiesas sēdi, kurā bija plānots uzsākt tiesas debates, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais