Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Zināmi JKP līderi Eiropas Parlamenta vēlēšanās

© f64.lv, Kaspars Krafts

Jaunā konservatīvā partijas (JKP) līderi nākamā gada Eiropas Parlamenta vēlēšanām būs sociālajos tīklos aktīvā dzejniece Liāna Langa, bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits un partijas priekšsēdētājs Gatis Eglītis.

Langas ieskatā, Eiropai ir jāpārvērtē migrācijas politika, liberālisma idejas, un "sīvāk jācīnās" par dalībvalstu nacionālo valodu un kultūru. Langa vēlas panākt, lai starptautiskā līmenī Eiropā izvērtētu komunisma un PSRS totalitārisma noziegumus.

JKP vadītājs Eglītis sola īpaši iestāties par nacionālo interešu aizsardzību, uzsverot, ka Latvijas deputātiem Eiropas Parlamentā "beidzot ir jācīnās par reālu ietekmi un atbalstu", it īpaši lauksaimniecības jomā.

Arī Linkaits uzsver JKP apņemšanos mainīt Latvijas pašreizējo situāciju Eiropā, norādot uz nepieciešamību aktīvāk aizstāvēt valsts intereses. Pēc viņa vārdiem, Latvijai Briselē esot "sūnu ciema" statuss, kuru nepieciešams pārtraukt.

JKP uzskata, ka līdzšinējie Eiropas Parlamenta deputāti no Latvijas neesot spējuši panākt straujāku Latvijas ekonomikas attīstību un taisnīgu iekļaušanos Eiropā. "Kādam rūpējis pašlabums, kādam Krievijas intereses, vēl kādam partijas intereses, vai bijis slinkums darīt. Tas ir jāmaina. Tāpēc esam gatavi strādāt izaugsmei, apzinoties, ka par Latvijas interesēm ir jācīnās daudz dinamiskāk nekā tas darīts līdz šim," konkurentus kritizē partija.

JKP ir izvirzījusi piecas galvenās prioritātes. Latvija nedrīkstot "akli paļauties" uz lēmumiem no Briseles, esot jāspēj daudzkārt efektīvāk aizstāvēt savas valsts intereses. "Regulu, direktīvu un regulācijas kalniem, kas uztur milzīgu birokrātisku aparātu Latvijā", neesot jābūt ikdienai, uzskata partija.

JKP ieskatā, jāmaina migrācijas politika, tostarp nepieciešama papildu Eiropas nauda ātrākai robežas izbūvei.

Partija iestājas par latviešu valodas aizsardzību. JKP prioritāte esot arī "vienkārša uzņēmējdarbība" un samaksājami nodokļi. Latvijai piecu gadu laikā jāsasniedz gan vidējais ES platībmaksājumu līmenis par hektāru, gan lielāks ES atbalsts mazajiem, dzīvesstila un bioloģiskajiem uzņēmumiem, uzsver partija.