"Zaļie" par nopietnākajiem prezidenta kandidātiem sauc Zalteru un Sudrabu; nebalsos par Kristovski

Latvijas Zaļā partija par nopietnākajiem kandidātiem Valsts prezidenta amatam sauc pašreizējo Valsts prezidentu Valdi Zatleru un valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu. Kā šodien Zaļās partijas 22.kongresā uzsvēra partijas līdzpriekšsēdētājs Raimonds Vējonis, Zaļā partija nevarēšot balsot par tādiem izskanējušiem kandidātiem kā kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (V) vai ārlietu mistrs Ģirts Valdis Kristovskis (V).

Tā vēsta portāls delfi.lv

Vējonis norādīja, ka Zaļajā partijā ir cilvēki, kuriem partija varētu uzticēties un kuri varētu Rīgas pilī "ienest zaļumu". Tomēr Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs atzina, ka patlaban izveidojusies situācija, kad pat ļoti godājami cilvēki atsakās no kandidēšanas prezidēta vēlēšanās, jo "nevēlas tikt nonivelēti medijos".

Vējonis uzsvēra, ka patlaban Saeimas partijām ir nopietns uzdevums - garantēt balsu vairākumu iespējamam prezidenta kandidātam un vienlaikus jānoskaidro kandidāts, kurš Saeimas vairākuma atbalstu varētu saņemt.

Zaļo un zemnieku savienības kopējā nostādne prezidenta kandidāta izraudzīšanās procesā esot piesardzīga, jo vēl laiks esot pietiekams un tā vēlas savu kandidātu izraudzīties diskrēti.

10.Saeimas vēlēšanās Zaļā partija kopā ar Latvijas Zemnieku savienību un partiju "Latvijai un Ventspilij" startēja vienotā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sarakstā un kopā ieguva 22 mandātus.

ZZS kopā ar apvienību "Vienotība" veido valdības koalīciju.

Svarīgākais