Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

16. marta pasākumi paiet bez konfliktiem

© Viesturs Radovics

Vairāki tūkstoši cilvēku šodien pulcējās pie Brīvības pieminekļa, pieminot leģionārus. Līdzigi kā iepriekšējos gados, cilvēki izveidoja karogu aleju un dziedāja patriotiskas dziesmas.

Kā novēro portāls nra.lv, antifašisti izkliedza atsevišķus saukļus, taču nekādi starpgadījumi līdz šim vēl nav notikuši. Gājiena dalībnieki ilgi stāvēja rindā, lai noliktu ziedus pie pieminekļa. Jāatzīmē, ka šogad gājiena dalībnieku vidū ir ievērojami vairāk jauniešu nekā citus gadus.

Pie Brīvības pieminekļa bija atnākusi arī iekšlietu ministre Linda Mūrniece, kura atzīst: "Šī ir diena, kurā mēs varam lepoties ar savu policiju, jo šogad policijas ir tik daudz un tā ir strādājusi tik labi, ka nekādas provokācijas nav pat mēģināts veikt." Ministre arī uzsver, ka šogad gājienā piedalās vairāk cilvēku nekā citos gados un to skaits varētu pārsniegt trīs tūkstošus.

Beidzoties pasākumiem pie Brīvības pieminekļa, Valsts policijas (VP) priekšnieks Artis Velšs, kurš arī atradās pie Brīvības pieminekļa, aģentūrai BNS apstiprināja, ka policija nevienu nav aizturējusi un tiesas atļautie pasākumi noritējuši mierīgi.