Koķe uzrunās UNESCO Ģenerālās konferences sesijas dalībniekus

Pieņemot Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) ģenerāldirektora Koičiro Macuras uzaicinājumu, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) šodien ar runu uzstāsies UNESCO Ģenerālās konferences 35.sesijā notiekošajā ministru plenārsēdē Parīzē.

Pieņemot šo uzaicinājumu, Latvijas ministre šodien pēcpusdienā uzrunās UNESCO dalībvalstu ministrus un dalībniekus par šīs organizācijas lomu, risinot pasaulē nozīmīgus jautājumus un īstenojot ANO attīstības mērķus un reformas.

Savukārt no rīta Koķe uzrunās UNESCO ģenerālās konferences 35.sesijas dalībniekus, bet rīt, 9.oktobrī, - izglītības ministru apaļā gada diskusijas dalībniekus.

Kā ziņots, šonedēļ UNESCO galvenajā mītnē Parīzē tika atklāta UNESCO Ģenerālās konferences 35.sesija.

Latvijā

Eiropas Savienības (ES) statistikas pārvalde "Eurostat" prognozē, ka Latvijas iedzīvotāju skaits turpinās samazināties, no 2022. līdz 2070.gadam sarūkot par trešdaļu jeb līdz 1,3 miljoniem, liecina informācija, kas atrodama Labklājības ministrijas (LM) sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par demogrāfiskās politikas situāciju valstī.

Svarīgākais