Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs būs līdzšinējais premjeres padomnieks

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Par Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentāro sekretāru ir izraudzīts Reinis Brusbārdis, kurš līdz šim bija Ministru prezidentes padomnieks ārlietu un Eiropas Savienības (ES) jautājumos, informē ĀM.

Brusbārdis ir karjeras diplomāts ar darba pieredzi ĀM kopš 2008.gada. Karjeras laikā strādājis ar starptautisko organizāciju, drošības politikas un ES jautājumiem, vēsta ĀM.

Pēdējos divus gadus Brusbārdis bijis Ministru prezidentu padomnieks ārlietu un ES jautājumos. Brusbārdis par premjera padomnieku kļuva, kad šo amatu ieņēma "Jaunās vienotības" politiķis Krišjānis Kariņš un šo amatu saglabāja arī pēc Kariņa valdības krišanas, premjeres amatā nonākot citai JV politiķei - Evikai Siliņai.

Kariņš jaunajā valdībā ir kļuvis par ārlietu ministru. Parlamentārais sekretārs ir otrs augstākais politiskais amats ministrijā.

Brusbārdis, stājoties amatā, pateicās ārlietu ministram par aicinājumu strādāt viņa komandā. Parlamentārais sekretārs solījis, ka strādās, lai sasniegtu izvirzītos mērķus - reģiona drošības stiprināšanu, atbalstu Ukrainai un investīciju piesaisti Latvijas ekonomikai, kas vērstas uz augstas pievienotas vērtības eksportu.