Pabriks: ĀM neproporcionāls finanšu līdzekļu samazinājums

Ja Ārlietu ministrijas (ĀM) budžeta samazinājums paliks spēkā, balsošu pret konkrēto budžeta sadaļu, pavēstīja Saeimas deputāts un «Sabiebrības citai politikai» loceklis Artis Pabriks, ziņo portāls "Apollo.lv".

Pabriks neatbalsta Latvijas pārstāvniecību slēgšanu ārvalstīs, jo pašlaik Latvijas uzņēmējiem jāmeklē eksporta tirgi, lai veicinātu Latvijas ekonomikas atveseļošanos. Viņš atbalsta ĀM sākto diskusiju ciklu ar uzņēmējiem un Latvijas vēstniecību pārstāvjiem ārvalstīs, kā arī uzskata, ka Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra nekavējoties jāpievieno ĀM.

«Vēstniecību slēgšana ir absolūti nepieņemama, ietaupījumu iespējams rast, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecības pievienojot vēstniecībām, tādējādi izveidojot spēcīgas Latvijas pārstāvniecības ārvalstīs, kas spētu aizstāvēt mūsu uzņēmēju intereses un palīdzētu rast jaunus noieta tirgus Latvijas precēm un pakalpojumiem,» uzskata Pabriks.

Viņš arī domā, ka papildu ietaupījums ir rodams, samazinot ministriju skaitu, jo tas ir vienkāršāk un ekonomiskais ieguvums ir lielāks, nekā slēdzot Latvijas pārstāvniecības.

Ja gadījumā valdība paliks pie šā samazinājuma, Pabriks aicinās Saeimas Ārlietu komisiju iebilst pret šo samazinājumu un apņemas balsot pret konkrēto budžeta sadaļu laikā, kad budžets tiks skatīts Saeimā.

Svarīgākais