JL lūdz Valsts kontroli veikt ārpuskārtas revīziju Rīgas domē

Partijas "Jaunais laiks" (JL) Rīgas domes frakcijas deputāti lūguši valsts kontrolierei Ingūnai Sudrabai veikt ārpuskārtas revīziju, lai izvērtētu Rīgas domes budžeta līdzekļu, kas piešķirti Rīgas pilsētas atpazīstamības programmai, tiesisko pamatojumu un ekonomisko lietderību.

JL Rīgas domes deputātu frakcijas referente Ieva Graudiņa pastāstīja, ka joprojām nav zināms Rīgas pilsētas pašvaldības 2009.gada budžetā piešķirto līdzekļu miljons latu apmērā izlietojums.

Sākotnēji tika solīts ar piešķirto līdzekļu izlietojuma programmu iepazīstināt viena mēneša laikā, tomēr pagājuši jau vairāk nekā divi mēneši, bet solījumi izskanējuši tikai vārdos.

Ar masu mediju starpniecību kļuvis zināms, ka Rīgas pilsētas tēla popularizēšanai nākamā gada pilsētas budžetā tiks atvēlēti vēl pieci miljoni latu.

JL neiebilst tūrisma nozares sakārtošanai, kā arī Rīgas pilsētas popularizēšanai pasaulē, tomēr nevienai no piešķirtajām un plānotajām summām joprojām nav skaidru plānu un aprēķinu, kā nauda tiks tērēta.

Pieci miljoni latu nav maza nauda, par šādu summu var realizēt plānoto sociālo pabalstu piešķiršanu vai arī nepieļaut sabiedriskā transporta biļešu cenu kāpumu, uzskata domes opozīcijas deputāti.