Burovs ievēlēts par Saeimas Valsts pārvaldes komisijas vadītāju; Ābrama vadīs Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Par Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāju otrdien ievēlēts ārpus frakcijām strādājošais deputāts Oļegs Burovs (GKR).

Septembra sākumā partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) valdes priekšsēdētājs Burovs pēc partijas valdes sēdes žurnālistiem pavēstīja, ka GKR un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) kopīgi startēs 2025.gadā gaidāmajās Rīgas domes vēlēšanās, un ka pats politiķis ar 53.balsi Saeimā atbalstīs jaunveidojamo valdību.

Šodien par Valsts pārvaldes komisijas priekšsēdētāja biedru tika ievēlēts iepriekšējais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, tagad deputāts Māris Sprindžuks (AS).

Komisijas sekretāra amatā tika apstiprināts parlamentārietis Ervins Labanovskis (P).

Kā ziņots, komisijai bija jāmaina vadība, jo līdzšinējā komisijas vadītāja Daiga Mieriņa (ZZS) ievēlēta par Saeimas priekšsēdētāju.

Tikmēr par Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāju otrdien ievēlēta deputāte Skaidrīte Ābrama (P).

Par komisijas priekšsēdētāja biedru tika ievēlēts iepriekšējais satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA).

Savukārt komisijas sekretāra amatā turpinās strādāt Mārtiņš Felss (JV).

Līdz šim Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju vadīja Linda Matisone (AS).

Komijā vēl strādās Valdis Maslovskis (ZZS), Ainārs Šlesers (LPV), Viktorija Pleškāne (Stabilitātei), Jānis Patmalnieks (JV), Atis Labucis (JV), Andris Kulbergs (AS), Jānis Grasbergs (NA), Juris Jakovins (ZZS).

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais