Dienvidkoreja vēlas Latvijā atvērt pastāvīgu diplomātisko pārstāvniecību

Dienvidkoreja uzlūko Latviju kā stratēģiski nozīmīgu valsti, ar kuru veidojas aktīva sadarbība, tādēļ Dienvidkorejas Ārlietu ministrija apsver iespēju Latvijā atvērt arī pastāvīgu diplomātisko pārstāvniecību.

To otrdien, tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu, pavēstīja Dienvidkorejas vēstnieks Latvijā Čojs Hījongs (Cho Hee-yong), informē Saeimas Preses dienests.

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa atzinīgi novērtēja iespējamo Dienvidkorejas vēstniecības atvēršanu Rīgā, kas sniegtu pozitīvu ieguldījumu abu valstu divpusējo attiecību tālākā attīstībā.

Tikšanās laikā tika pārrunāta Latvijas un Dienvidkorejas politiskā un ekonomiskā sadarbība, kā arī abu valstu sakari kultūras un izglītības jomā.

Sarunas sākumā Saeimas priekšsēdētāja pateicās vēstniekam par viņa personīgo ieguldījumu Latvijas un Dienvidkorejas attiecību veidošanā.

Kā nozīmīgu Saeimas priekšsēdētāja minēja Latvijas un Dienvidkorejas sadarbību izglītībā, jo notiek aktīva studentu apmaiņa starp abu valstu augstskolām.

Ar Dienvidkorejas vēstnieku šodien tikās arī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Dienvidkorejas parlamentu priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu un grupas deputātiem. Puses pārrunāja Latvijas un Dienvidkorejas parlamentu sadarbību, kā arī abu valstu ekonomisko sakaru veicināšanas iespējas.

Svarīgākais