Topošā koalīcija brīvdienās turpinās neformālas valdības veidošanas sarunas

Evika Siliņa © Kaspars Krafts/F64

Topošā koalīcija brīvdienās turpinās neformālas valdības veidošanas sarunas.

Ministru prezidenta amata kandidātes Evikas Siliņas (JV) pārstāve Ilze Čikule informēja, ka oficiālās "Jaunās vienotības" (JV), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvo" sarunas plānotas otrdien, 12.septembrī.

Kā ziņots, JV, ZZS un "Progresīvo" veidotā topošā koalīcija Siliņas vadībā sākusi strādāt pie jaunās valdības deklarācijas, koalīcijas līguma un pielikuma par neatliekamajiem darbiem, kas paveicami līdz decembrim un janvārim, veidošanas.

Topošajai koalīcijai ir 52 deputātu balsis, turklāt to solījis atbalstīt arī pie Saeimas frakcijām nepiederošais deputāts, "Gods kalpot Rīgai" (GKR) valdes priekšsēdētājs Oļegs Burovs, jo GKR lēmusi sadarboties ar ZZS.

Latvijā

Apritot Evikas Siliņas (JV) vadītās valdības darba pirmajam gadam, labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) par nozīmīgākajiem ministrijas sasniegumiem uzskata sociālo grupu pabalstu apmēru pieaugumu, pensiju indeksācijas modeļa izstrādi, kā arī neapliekamā minimuma celšanu un minimālās mēnešalgas paaugstināšanu no 620 līdz 700 eiro.

Svarīgākais