Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Rinkēvičam kļūstot par Valsts prezidentu, ārlietu ministra pienākumus no šodienas uzņemsies Kariņš

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Līdzšinējam ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam kļūstot par Valsts prezidentu, ārlietu ministra pienākumu pildīšanu no šodienas uzņemsies Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kā informē Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs, Kariņš līdz jauna ārlietu ministra apstiprināšanai Saeimā nolēmis pats pildīt ministra amata pienākumus.

Saistībā ar ieilgušajām partiju sarunām par iespējamiem pārkārtojumiem valdošajā koalīcijā, pašlaik nav skaidrs, vai darbu turpinās esošā koalīcija un ārlietu ministra amatam "Jaunā vienotība" deleģēs kādu politiķi no savām rindām, vai arī taps pavisam jauna valdība.

Rinkēvičs pildīja ārlietu ministra pienākumus kopš 2011.gada 25.oktobra. 2023.gada 31.maijā Saeima viņu ievēlēja par Valsts prezidentu. Par viņa ievēlēšanu nobalsoja 52 deputāti - "Jaunā vienotība" un opozīcijas partijas Zaļo un zemnieku savienība un "Progresīvie".

Rinkēvičs Valsts prezidenta amatā nomainīs Egilu Levitu, kuru šajā amatā Saeima ievēlēja 2019.gada 28.maijā. Par Levitu toreiz nobalsoja 61 deputāts, bet pārvēlēšanai uz otro termiņu viņam balsu Saeimā nepietika, tāpēc Levits izvēlējās nekandidēt.