Smiltēns: Ņemot vērā Šlesera un Rosļikova aktivitātes, politiskā situācija var kļūt vēl daudz sliktāka

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Reģionus ietekmējošās reformās, tajā skaitā veselības aprūpē, ir jāņem vērā vietējie apstākļi, saka viens no koalīciju veidojošā "Apvienotā saraksta" (AS) līderiem, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.

Ieklausīšanās slimnīcu un pašvaldību vadībā ir īpaši svarīga laikā, kad opozīcijas politiķi Ainārs Šlesers (LPV) un Aleksejs Rosļikovs ("Stabilitātei!") cenšas destabilizēt situāciju ar virzību uz Saeimas atlaišanu, teica AS politiķis.

Pašlaik svarīgākās lietas ir drošība un ekonomika, kam seko jau ilgu laiku risināmas problēmas veselībā un izglītībā, norādīja Saeimas priekšsēdētājs.

Imigrācijas politikā vispirms no valsts drošības iestādēm esot jāsaņem atzinums par kādu izmaiņu veikšanu, ņemot vērā, ka migrācija tiek izmantota kā ierocis, kam piemērs ir situācija pie Baltkrievijas robežas. Skaidrs, ka ir jāmaina situācija, kad no Polijas tiek īrēti darbinieki, kas nav izdevīgi mūsu ekonomikai, bet reizē prioritātei ir jābūt valsts drošībai, sacīja Smiltēns.

Gan izglītības, gan veselības jomā reformu sagatavošanas laiks ir 15.augusts, kad veselības aprūpes nodrošināšanā ir jāpiedāvā sistēmiska modeļa maiņu, atzīmēja AS politiķis.

AS veidojošās partijas izteikti spēcīgi ir pārstāvētas reģionos, un Smiltēns arī mudinājis veselības ministri Līgu Meņģelsoni (AS) slimnīcu tīkla reformu sagatavot, šo jautājumu uz vietas izrunājot ar slimnīcām, pašvaldībām un vietējiem cilvēkiem.

Ja šāda pieeja netiktu īstenota, tad, ņemot vērā Šlesera un Rosļikova aktivitātes, politiskā situācija var kļūt vēl daudz sliktāka, uzskata Smiltēns.

Kā ziņots, piektdien apmēram 1000 cilvēku pulcējās laukumā pie Rīgas pils, lai kopā ar opozīcijas politiķa Šlesera partiju "Latvija pirmajā vietā" iestātos par Saeimas atlaišanu, novēroja aģentūra LETA.

Šlesers ir pārliecināts, ka izdosies savākt nepieciešamos 155 000

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.