Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Tavars: Patlaban nav argumentu tam, ka koalīcijas paplašināšana kaut ko uzlabotu

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Nav neviena argumenta tam, ka koalīcijas paplašināšana kaut ko uzlabotu, aģentūrai LETA teica "Apvienotā saraksta" (AS) Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Tavars.

Komentējot "Jaunās vienotības" (JV) valdes priekšsēdētāja, Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa un JV Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Ainara Latkovska šodien partijas "Vienotība" domes un partiju apvienības JV kopsēdē pausto, ka koalīcijas partneriem atsevišķu ministru vietu saglabāšanu nevajadzētu vērtēt kā svarīgāku par valsts attīstību, Tavars uzvēra, ka, veidojot valdību, iepriekš netika runāts par amatiem, bet gan par paveicamo, un arī patlaban tiek runāts vienīgi par to, ko var izdarīt.

Tavars pauda, ka patlaban neesot neviena argumenta, kāpēc valdības paplašināšana kaut ko padarītu labāku, un AS šķiet, ka tas neveicinās dinamiku, bet gan tikai radīs lielāku haosu.

Viņš arī norādīja, ka prezidenta vēlēšanas ir pagājušas un šobrīd ir jāmeklē lietas, kas koalīcijas pārstāvjus vieno, nevis šķeļ.

"Ja kāds vēlas veidot koalīciju ar "Zaļo un zemnieku savienību" (ZZS) un "Progresīvajiem" ar 52 mandātiem, tad neviens to nevar liegt," piebilda Tavars.

Savukārt Nacionālās apvienības (NA) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Jurģis Klotiņš aģentūrai LETA norādīja, ka šodien šo jautājumu nevarēs komentēt.

Jau ziņots, ka Kariņš un Latkovskis šodien "Vienotības" domes sēdē teica, ka saistībā ar JV ieceri par valdības paplašināšanu koalīcijas partneriem atsevišķu ministru vietu saglabāšanu nevajadzētu vērtēt kā svarīgāku par valsts attīstību.

JV frakcijas vadītājs pauda, ka viņam "sāp", ja koalīcijas partneri ir gatavi nestrādāt pie Latvijas interesēm plašākā valdībā tikai tāpēc, ka būtu "jāpieraujas", atsakoties no dažiem ministru vai komisiju vadītāju amatiem.

Latkovskis akcentēja, ka patlaban būtiski ir nolikt malā visus kašķus un ka piecu partiju - JV, NA, AS, ZZS un "Progresīvo" - kopīgo virzību apliecina šo politisko spēku vienotais atbalsts Saeimā valsts aizsardzības dienesta ieviešanai.

Kariņš atzīmēja, ka ZZS un "Progresīvie" lielos vilcienos ir gatavas īstenot valdības vadītāja pieteiktās reformas, bet pret kādām atsevišķām no reformām iebilst NA vai AS.

Premjera skatījumā tas, ka pēc iecerētās valdības paplašināšanas kādam ministram un komisijas vadītājam būtu "jāpaiet malā", nav pārāk liela cena, lai dinamiskāk strādājoša koalīcija spētu veikt ekonomikas transformāciju.

Kariņš akcentēja, ka arī JV nedrīkst baidīties no labām pārmaiņām, veicot valdības restartu. JV līderis atzīmēja, k