Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Abu Meri aicina koalīcijas partnerus nomierināties un būt gataviem diskutēt par plašāku koalīciju

© f64.lv, Gints Ivuškāns

Latvijas ekonomikas transformācijai nepieciešama plašāka valdības koalīcija, šodien Cēsīs partijas "Vienotība" domes sēdē sacīja domes priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Hosams Abu Meri (JV).

Komentējot abu pārējo valdības partiju nostāju pret koalīcijas paplašināšanos, JV politiķis aicināja koalīcijas partnerus nomierināties un kļūt atvērtākiem jeb gataviem diskutēt par plašāku koalīciju.

Nacionālā apvienība (NA) un "Apvienotais saraksts" (AS) iebilst pret koalīcijas paplašināšanu.

Abu Meri atzīmēja, ka par plašāku valdību Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šonedēļ jau sācis sarunas ar "Progresīvajiem" un Zaļo un zemnieku savienību (ZZS).

"Vienotības" domes vadītājs uzsvēra, ka JV 100% turpinās atbalstīt Kariņu. Abu Meri arī pauda pārliecību, ka Kariņš varēs turpināt vadīt valdību. Politiķis arī akcentēja to, ka svarīgs ir dialogs ar iedzīvotājiem.

Cēsīs šodien notiek partijas "Vienotība" domes un partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) kopsēde, kurā notiek atskatīšanās uz partiju apvienības pastāvēšanas piecgadi, kā arī tiks spriests par vardarbības novēršanu un izaicinājumiem izglītībā.

Jau vēstīts, ka patlaban valdošajā koalīcijā strādā JV, NA un AS, taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, Kariņš ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar ZZS un "Progresīvajiem", kam NA un AS kategoriski iebilst.