Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Neoficiāla informācija: par ko nākamajā vēlēšanu kārtā varētu balsot "Progresīvie"?

© f64.lv, Kaspars Krafts

Opozīcijā esošā "Progresīvo" Saeimas frakcija līdz trešajam balsojumam, visdrīzāk, vienosies par atbalstu Edgaram Rinkēvičam (JV) Valsts prezidenta vēlēšanās, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

"Progresīvie" starplaikā starp balsojumiem lēmumu par atbalstu kādam kandidātam esot pieņēmuši, taču oficiāli to neatklāšot līdz pat trešajam balsojumam.

Šāds lēmums pavērtu ceļu Rinkēviča ievēlēšanai Valsts prezidenta amatā, jo kopā ar "Jaunās vienotības" (JV) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātiem viņam būtu 52 balsis.

Valsts prezidenta ievēlēšanai nepieciešama 51 balss.

Kā ziņots, Valsts prezidenta vēlēšanām Saeimā pārstāvētās partijas pieteica trīs kandidātus, no kurām, saņemot vismazāk balsis, šodien tika atsijāta frakcijas "Progresīvie" prezidenta postenim izvirzītā publiskās pārvaldības eksperte Elīna Pinto.

Līdz ar to cīņu tālākos balsojumus par Valsts prezidenta amatu turpina valdošajā koalīcijā ietilpstošā "Apvienotā saraksta" augstajam amatam virzītais dibinātājs, uzņēmējs Uldis Pīlēns un premjera partijas JV prezidenta krēslam pieteiktais ārlietu ministra kandidāts Rinkēvičs.