Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Valsts prezidenta kandidāti tiksies ar Saeimas frakcijām

© f64.lv, Kaspars Krafts

Šodien paredzētas Valsts prezidenta kandidātu tikšanās ar atsevišķām Saeimas frakcijām.

Pēcpusdienā plkst.14 plānota Elīnas Pinto tikšanās ar Saeimas Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakciju, bet plkst.15 Pinto paredzētas sarunas ar "Jaunās vienotības" (JV) Saeimas frakciju.

Tikmēr JV Valsts prezidenta amata kandidāts, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs plkst.14 tiksies ar ''Apvienotā saraksta'' (AS) Saeimas frakcijas deputātiem, bet plkst.15 - ar "Progresīvo'' frakciju.

Savukārt AS prezidenta amatam piedāvātais uzņēmējs Uldis Pīlēns plkst.14 plāno tikties ar ''Jaunās vienotības" frakciju.

Kā ziņots, maija pēdējā dienā gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām Saeimā pārstāvētās partijas ir pieteikušas trīs kandidātus.

Valdošajā koalīcijā ietilpstošais AS augstajam amatam virza savu dibinātāju, uzņēmēju Pīlēnu, premjera partija JV prezidenta krēslam piedāvā ārlietu ministra Rinkēviča kandidatūru, bet opozīcijā esošā frakcija "Progresīvie" prezidenta postenim virza publiskās pārvaldības eksperti Pinto. Nevienam no šiem kandidātiem pagaidām nav skaidra balsu vairākuma, lai uzvarētu vēlēšanās.