Kristovskis tiksies ar ASV Valsts sekretāri Hilariju Klintoni

11.februārī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis tikās ar ASV vēstnieci Latvijā Džūditu Gārberi ( Judith Garber ), lai pārrunātu ministra vizīti Amerikas Savienotajās Valstīs, kura plānota no 2011.gada 19. līdz 23.februārim.

Vizītes laikā Amerikas Savienotajās Valstīs ārlietu ministrs Ģ.V. Kristovskis tiksies ar valsts sekretāri Hilariju Klintoni ( Hillary Clinton ), ASV Aizsardzības departamenta, ASV Valsts departamenta un Nacionālās drošības padomes pārstāvjiem, Aizsardzības loģistikas aģentūras vadību, kā arī teiks uzrunu ASV ārpolitikas domnīcā. Ministrs vizītes laikā tiksies arī ar Amerikas latviešu sabiedrību un tās vadītājiem, kā arī apmeklēs Komunisma upura pieminekli un Holokausta muzeju Vašingtonā.

Vizītes laikā ārlietu ministrs Ģ.V. Kristovskis akcentēs Latvijas attiecību ar ASV stratēģisko raksturu ārpolitikā un drošības politikā, kā arī uzsvērs nepieciešamību turpināt ciešu Eiropas un ASV partnerību. Ministrs pārrunās aktuālos drošības, politiskos un ekonomiskās sadarbības jautājumus gan divpusējo, gan arī daudzpusējo attiecību griezumā, kā arī Latvijas enerģētiskās drošības palielināšanas iespējas.

Ņemot vērā, ka starpparlamentārajiem kontaktiem ir būtiska loma šī dialoga turpmākajā veicināšanā, ministra vizītē ASV piedalīsies arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs un Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar ASV parlamentu priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš.

Šogad aprit 20 gadi kopš diplomātisko attiecību atjaunošanas starp Latviju un Amerikas Savienotajām Valstīm. Šī būs pirmā Ģ.V. Kristovska darba vizīte Amerikas Savienotajās Valstīs.

Latvijā

Vakar nācās apmeklēt Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizlūkošanas vadības pārvaldes 3. nodaļu. Kā pavēstē teikts, “uz nopratināšanu”. Jau pirms šīs pratināšanas, un vēl jo vairāk pēc tās, man radās vairāki jautājumi. Manuprāt, tādi, uz kuriem atbildes gribētu dzirdēt arī plašāka sabiedrība.

Svarīgākais