Uzņēmēji gatavi atrast pienācīgus aizstājējus "aš kvadrātā"

Negaidīti par savu atdalīšanos no partiju apvienības Par labu Latviju (PLL) vakar paziņoja tautas kustība ar analogu nosaukumu, kas nolēma nevirzīt savus pārstāvjus apvienības valdē. Uzņēmēji neslēpj, ka tuvākajā nākotnē viņi varētu politiskajā vidē atrast pienācīgus "aš kvadrātā" aizstājējus.

Sarunā ar Neatkarīgo kustības PLL līdera Andreja Ēķa sabiedrisko attiecību konsultants Pāvils Raudonis apliecināja, ka pagaidām netiekot runāts par drīzu sadarbību ar kādu konkrētu partiju, taču šāda "sadraudzība" esot visnotaļ iespējama. "Ja kāds atbalstīs mūsu kustības ekonomisko programmu, tad būsim gatavi izvērtēt sadarbību," uzsvēra P. Raudonis. Formāli gan PLL politiķi, gan "aizgājēji" ietur korektu toni, noliedzot jel kādas domstarpības vai neapmierinātību ar 10. Saeimas vēlēšanu rezultātiem. "Minimālā programma ir sasniegta līdz ar mūsu pārstāvja Gunta Ulmaņa nonākšanu parlamentā. Tagad vēlamies politisko vidi nošķirt no biznesa," komentēja P. Raudonis.

Tikmēr PLL līderis A. Šlesers, neslēpjot zināmu vilšanos, tomēr respektējot uzņēmēju lēmumu un uzskata, ka ar šo lēmumu nebeigšoties apvienības un tautas kustības sadarbība. PLL runasvīrs Ģirts Dripe Neatkarīgajai atzina, ka apvienība rēķinās, ka uzņēmēji varētu meklēt atbalstu arī pie citām partijām.

Latvijā

Koalīcijas deputāti vērsušies ar lūgumu Saeimas prezidijā no šīs nedēļas Saeimas sēdes, kas paredzēta ceturtdien, 26.septembrī, izslēgt grozījumus Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, iekļaujot to skatīšanu nākamajā Saeimas sēdē, jo pirms lemšanas par tiem nepieciešams plašāks skaidrojums no Patērētāju tiesību aizsardzības centra, aģentūrai LETA pastāstīja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama (P).