Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

KNAB pērn partijām un personām piemērojis 25 120 eiro lielus sodus

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pērn partijām un personām administratīvo pārkāpumu lietās kopumā piemērojis 25 120 eiro sodus un licis valsts budžetā atmaksāt 220 159 eiro, liecina KNAB darbības pārskats.

Par Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma un Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma normu pārkāpumiem 2022. gadā KNAB sāka 87 administratīvā pārkāpuma lietas pret politiskajām partijām un citām juridiskajām un fiziskajām personām, pieņemot 99 lēmumus.

Pārbaužu rezultātā par konstatētajiem pārkāpumiem partijām un citām juridiskajām un fiziskajām personām birojs pieņēma 60 lēmumus administratīvo pārkāpumu lietās par naudas sodu piemērošanu par kopējo summu 25 120 eiro un 25 lēmumus par finanšu līdzekļu atmaksāšanu valsts budžetā par kopējo summu 220 159 eiro.

Detalizētāku informāciju no KNAB par sodīto identitātēm un soda pamatojumu aģentūrai LETA neizdevās iegūt. KNAB atbildēja, ka informācijas apkopojumu varēs sniegt pēc politisko spēku 2021.gada pārskatu, kā arī 2022.gada vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarāciju pārbaužu apkopošanas. Pērn pieņemto lēmumu pamatā ņemti vērā gan 2021.gada pārskatu pārbaužu, gan vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarāciju pārbaužu rezultāti, kas vēl nav publiskoti.