Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Mūrniece: Es nevaru uzņemties atbildību par cita ministra laikā pieņemtiem lēmumiem

© f64.lv, Gints Ivuškāns

Esmu darījusi visu, lai celtu gaismā ar armijas pārtikas iepirkumu saistītās nebūšanas, taču nevaru uzņemties atbildību par cita ministra laikā pieņemtiem lēmumiem, trešdien Saeimā atzina aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA).

Saeima šodien sanākusi uz ārkārtas sēdi, lai izskatītu opozīcijas deputātu rosinājumu Mūrnieci atstātināt no amata.

Mūrniece savā uzrunā pamatā atreferēja iepriekš preses konferencē un Saeimas komisijai pausto, proti, viņa darījusi visu, lai celtu gaismā ar iepirkumu saistītās nebūšanas, kas nozīmē pārbaužu, dienesta pārbaužu sākšanu un tiesībsargājošo iestāžu informēšanu. Tāpat šis iepirkums organizēts iepriekšējā ministra Arta Pabrika (LA) laikā, un ne viņa, ne valsts sekretārs Jānis Garisons līgumu nav parakstījuši.

Ministre nenoliedza, ka viņai tāpat kā deputātiem ir daudzi jautājumi par šo iepirkumu, taču par to ir sāktas pārbaudes un informēti likumsargi, līdz ar to tiek vērtēta visa ar šo iepirkumu saistīto amatpersonu atbildība.

Vienlaikus Mūrniece vērsa uzmanību, ka amatpersonām, kas nepārstāv iepirkumu komisiju, ir liegts ietekmēt komisiju, kas ir neatkarīga un kuras locekļi ir atbildīgi likuma priekšā.

Mūrniece, cerot uz pārbaužu ātru rezultātu, no atbildības nevairoties, bet nevarot uzņemties atbildību par cita ministra laikā pieņemtiem lēmumiem, vēl jo vairāk - ja komisijā deleģēts iepriekšējā ministra biroja pārstāvis.

Jau ziņots, ka Saeimas ārkārtas sēdē šodien skata opozīcijas partiju "Latvijas pirmajā vietā" (LPV) un "Stabilitātei" deputātu rosināto jautājumu atbrīvot no amata aizsardzības ministri Ināru Mūrnieci (NA).

Aizsardzības ministrija saistībā ar 220 miljonus eiro vērto armijas pārtikas iepirkumu sākusi dienesta pārbaudi. Ministrija arī informējusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju un prokuratūru.