Senatore Jautrīte Briede nav aicināta kandidēt uz tiesībsarga amatu

Pēdējo nedēļu laikā masu medijos intensīvi tiek apspriests tiesībsarga izvirzīšanas process un izplatīta informācija, ka par reālāko "Vienotības" kandidāti tiesībsarga amatam neoficiāli tiek minēta Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta senatore Jautrīte Briede.

Senatore un LU Juridiskās fakultātes asociētā profesore, juridisko zinātņu doktore Jautrīte Briede dara zināmu, ka neviens politiskais spēks, ne arī kādas personas nav aicinājušas viņu kandidēt uz tiesībsarga amatu un nekādas sarunas ar viņu nav notikušas.

Jautrīte Briede pozitīvi vērtē, ka saistībā ar tiesībsarga vēlēšanām tiek rosināta diskusija par šīs institūcijas lomu Latvijā un apspriesti arī iespējamie kandidāti amatam, taču ir nepieņemami, ka kandidāta, jo īpaši tiesneša, vārds bez pamata tiek saistīts ar konkrētu partiju vai politisko spēku.

Senatore Briede augstu vērtē Tiesībsarga institūcijas nozīmi. Viņa norāda, ka tiesībsargam jābūt spējai saskatīt valsts pārvaldes sistēmas problēmas, rast ieteikumus šo problēmu risināšanai un spējai pārliecināt amatpersonas par pārmaiņu nepieciešamību. Zinot personāla problēmas Tiesībsarga birojā, tiesībsargam jābūt arī labam vadītājam. Tāpat tam jābūt cilvēkam, kas spēj ilgstoši uzklausīt negācijas un nesabrukt bezspēcībā tuvākajā laikā neatrisināmo problēmu priekšā,- norāda J.Briede.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais