Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība Tiesībsarga postenī atbalsta Jautrīti Briedi

Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība ( LIDA ), kas pati ir vairakkārt vērsusies pie Tiesībsarga pēc dažādiem skaidrojumiem un palīdzības, esot pārliecinājusies par šīs institūcijas nozīmīgumu cilvēktiesību aizsargāšanā. Tieši tādēļ LIDA uzskata, ka Tiesībsarga kandidatūra ir apspriežama plašākā sabiedrības lokā un Saeimas deputātiem būtu jāieklausās sabiedrības viedoklī. LIDA uzskatā ir atbalstāma Augstākās tiesas senatores Jautrītes Briedes kandidatūras izvirzīšana par LR Tiesībsargu.

LIDA norāda, ka J.Briede nav saistīta ne arvienu politisko spēku valstī, nebija iejauta aizdomīgos darījumos vai skandālos, ir laba pieredze cilvēktiesību jomā, izcili pārzina administratīvo procesu, kas ir svarīgi iedzīvotāju aizsargāšanā pret valsts vai pašvaldības amatpersonu patvaļu vai cilvēktiesību neievērošanu.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais