Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

No "Konservatīvajiem" aizgājušie Rīgas domes deputāti izveidojuši jaunu "politisko bloku" kopā ar Mičerevski

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

No partijas "Konservatīvie" aizgājušie Rīgas domes deputāti ir izveidojuši "politisko bloku" "Kods Rīgai" kopā ar deputātu Māri Mičerevski, kurš savulaik pameta "Attīstībai/Par" rindas.

Kā informē Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieces Lindas Ozolas biroja vadītājs Kaspars Adijāns, bloks darbosies vicemēres Ozolas vadībā un turpinās atbalstīt domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa (PP) vadīto koalīciju.

Ozola uzskata, ka deputātus vieno kopīga izpratne par vērtībām. Mičerevskis esot Latvijas patriots un "ar darbiem pierādījis, ka korupcijai nav vietas nedz Rīgas domē, nedz valstī kopumā".

"Blokam nolēmu pievienoties, domājot, kā labāk varu darboties Rīgas labā. Ar Lindu Ozolu un Jāni Ozolu esmu strādājis kopā Rīgas domē jau kopš iepriekšējā sasaukuma opozīcijā Nilam Ušakovam (S). Dāvi Staltu savukārt pazīstu kā godīgu valsts patriotu, kurš deg par Latviju," izteicies Mičerevskis.

Līdz ar bloka izveidošanu deputāti nodibinājuši "centriski konservatīvu" biedrību "Kods", no kura atvasināts bloka nosaukums "Kods Rīgai".

Biedrība par mērķi izvirzījusi vienot Latvijas patriotus kopīgam darbam, lai atjaunotu sabiedrības uzticību valstij. Biedrība vēlas pulcēt līdzīgi domājošus cilvēkus kopīgu vērtību izstrādei, popularizēšanai un aizstāvēšanai.

Kā ziņots, trīs no "Konsevatīvo" saraksta ievēlētie Rīgas domes deputāti Stalts Ozols un Ozola, nolēma izstāties no partijas.

Domes deputāti apņēmās turpināt strādāt līdzšinējā frakcijas sastāvā un darboties domes valdošajā koalīcijā.

Rīgas domes koalīcijā pašlaik i 34 no 60 domes deputātiem. Koalīcijā ir "Par/Pogresīvie" frakcija, "Latvijas Reģionu apvienības un Nacionālās apvienības" frakcija, "Jaunā vienotība" un jaunizveidotais bloks "Kods Rīgai".