Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Vitenberga padomniece komunikācijas jautājumos būs Aļona Zandere

© f64.lv, Gints Ivuškāns

Satiksmes ministra Jāņa Vitenberga (NA) birojā darbu sāk padomniece stratēģiskās komunikācijas jautājumos Aļona Zandere, informē Zandere.

Tāpat ministra birojā darbu sāk trīs ārštata padomnieki bez atalgojuma - Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) asociētais profesors Jānis Kasalis, eksperts inovāciju projektu vadībā Artūrs Zandersons un Ekonomikas ministrijas Būvniecības politikas departamenta direktore Olga Feldmane.

Paredzēts, ka Kasalis ministram sniegs atbalstu ar ostām un loģistikas jautājumiem saistītās tēmās, Zandersons tiks iesaistīts jautājumos, kas skar Rīgas un Pierīgas mobilitāti, vienoto sabiedrisko transporta biļešu sistēmu un citus inovāciju projektus, savukārt Feldmane palīdzēs dzelzceļa projekta "Rail Baltica" īstenošanā, uzraudzībā un normatīvu uzlabošanā.

Visi trīs ārštata padomnieki savus pienākumus veiks bez atalgojuma.

Zandere iepriekš bija konsultante sabiedrisko attiecību aģentūrā "Deep White", bet pirms tam strādāja par padomnieci iepriekšējam satiksmes ministram Tālim Linkaitam, kā arī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektorei.

Jau ziņots, ka Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs ir bijušais Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA).

Vitenberga biroju vada Marika Zeimule, kura iepriekšējā valdības sasaukumā bija kultūras ministra biroja vadītāja.

Vitenberga padomnieks juridiskajos jautājumos ir "Nacionālās apvienības" valdes loceklis Jānis Iesalnieks, kurš iepriekš bija Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs, kā arī Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja biedrs. Satiksmes ministra palīdze ir Kristīne Kalniņa, kura iepriekš bija palīdze zemkopības ministram, savukārt ministra padomnieks sociālo mediju jautājumos uz pusslodzi ir Uvis Leskavnieks.