Valdības rīcības plānu varētu apstiprināt aprīlī

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Valdības rīcības plānu varētu apstiprināt aprīlī, ceturtdien Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdē sacīja Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Pēteris Vilks.

Rīcības plāna izstrāde patlaban ir sākusies. Plāna pamatā ir valdības deklarācija un tās izvērsums konkrētos darbos.

Vilks skaidroja, ka, pēc ministriju iesniegto pasākumu apkopošanas, februāra sākumā varētu būt gatavs valdības rīcības plāna melnraksts, pēc tam sāksies Ministru prezidenta un ministru diskusijas par konkrētiem veicamiem darbiem.

Savukārt marta pirmajā pusē paredzētas konsultācijas ar sociālajiem partneriem, bet marta beigās vai aprīļa sākumā valdības rīcības plānu varētu iesniegt Ministru kabinetā, teica Vilks.

Viņš skaidroja, ka rīcības plāna izveides process patlaban ir tikai sācies, arī iepriekšējās valdības rīcības plāns tapis aptuveni četrus mēnešus.

Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidents, SIA "Karavela" valdes loceklis un līdzīpašnieks Andris Bite sacīja, ka ministrijas darbojas pēc dažādiem principiem jautājumā par priekšlikumu iesniegšanu rīcības plānam, tāpēc LDDK lūdz pēc rīcības plāna melnraksta sagatavošanas izdiskutēt ar darba devējiem, kuri priekšlikumi tiek iekļauti plānā, un kuri netiek.

Savukārt Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Egils Baldzēns norādīja, ka, LBAS ieskatā, valdības rīcības plānā noteikti iekļaujama neapliekamā minimuma paaugstināšana no 1.jūlija, koplīgumi, kā arī jautājums par darba samaksu.

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.