Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Valdība lūgs 14.Saeimu turpināt izskatīt 28 iesniegtos likumprojektus

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Valdība otrdien vienojās lūgt 14.Saeimu turpināt izskatīt 28 Ministru kabineta iesniegtos likumprojektus, kuru izskatīšana ir iesākta 13.Saeimas laikā.

Kā norāda Valsts kancelejā (VK), ja likumprojekta izskatīšana vienas Saeimas pilnvaru laikā nav pabeigta, bet likumprojekts izskatīts vienā vai divos lasījumos, nākamā Saeima pēc Valsts prezidenta, Ministru kabineta, Saeimas komisijas vai ne mazāk kā piecu deputātu priekšlikuma savā pirmajā sesijā lemj, vai likumprojekta izskatīšana ir turpināma.

Pēc visu ministriju sniegto priekšlikumu apkopošanas likumprojektu sarakstā, kuru izskatīšana ir iesākta 13.Saeimas laikā un kurus Ministru kabinets lūdz 14.Saeimu turpināt izskatīt, ir iekļauti 28 likumprojekti, kurus Saeimā ir iesniedzis Ministru kabinets.

Tostarp lūgts turpināt izskatīt imigrācijas likumu, savienības pilsoņu un viņu ģimenes locekļu ieceļošanas un uzturēšanās Latvijas Republikā likumu, grozījumus likumā "Par nekustamā īpašuma ierakstīšanu zemesgrāmatās", kā arī grozījumus civilām vajadzībām paredzētu sprāgstvielu aprites likumā.

Tāpat aicina izskatīti grozījumus ceļu satiksmes likumā, grozījumus likumā "Par skaidras naudas deklarēšanu uz valsts robežas", preču un pakalpojumu piekļūstamības likumu, grozījumus publisko iepirkumu likumā, grozījumus sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likumā, kā arī grozījumus krājaizdevu sabiedrību likumā.

Valdība lūdz 14.Saeimu turpināt skatīt grozījumus negodīgas komercprakses aizlieguma likumā, grozījumus preču zīmju likumā, grozījumus rūpnieciskā īpašuma institūciju un procedūru likumā, grozījumus reģionālās attīstības likumā, grozījumus kredītu reģistra likumā un grozījumus likumā "Par atbilstības novērtēšanu".

Vienlaikus 14.Saeima tiek aicināta turpināt izskatīt Valsts aizsardzības dienesta likumu, grozījumus valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, grozījumus oficiālās elektroniskās adreses likumā, grozījumus Nacionālo bruņoto spēku likumā, grozījumus militārpersonu izdienas pensiju likumā, grozījumus militārās disciplināratbildības likumā, kā arī grozījumus likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu".

Tāpat lūgts turpināt izskatīt grozījumus administratīvo sodu likumā par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā, grozījumus likumā "Par valsts pensijām", grozījumus militārā dienesta likumā, grozījumus pacientu tiesību likumā, kā arī grozījumus publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likumā.