Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

AS nākamnedēļ oficiāli nosauks savus kandidātus ministru amatiem

© f64.lv, Kaspars Krafts

"Apvienotais saraksts" (AS) nākamnedēļ oficiāli nosauks savus kandidātus ministru amatiem topošajā valdībā, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Saeimas deputāts Māris Kučinskis (AS).

Viņš apgalvoja, ka līdz šim vēl gluži nav skaidri kandidāti uz visiem ministru amatiem, jo valdības veidošanas procesa vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) izvēlējās vispirms izstrādāt Ministru kabineta deklarācijas projektu, par kura tapšanu ir atbildīgas 14 darba grupas.

Kā stāstīja Kučinskis, šodien apspriešanai varētu tikt nodota darba grupu izstrādātā un pieslīpētā valdības deklarācijas projekta otrā versija, bet pirmdien, 5.decembrī, to plānots apspriest kopā ar sociālajiem partneriem.

"Viss teorētiski iet uz finišu. Nākamnedēļ vajadzētu pabeigt deklarāciju un vairāk atklāti runāt par kandidātiem uz ministru amatiem," sacīja politiķis, norādot, ka līdz ar to Saeimas balsojums par jaunās valdības apstiprināšanu varētu notikt aiznākamās nedēļas pirmajā pusē, kā to ir plānojusi "Jaunā vienotība" (JV).

AS līdz šim ir piedāvāts uzņemties atbildību par četrām ministrijām - Iekšlietu, Zemkopības, Reģionālās attīstības un Veselības ministriju. Kučniskis sevi saredz kā potenciālo iekšlietu ministru. Citus AS kandidātus ministru amatiem viņš pagaidām atturējās komentēt.

Ja Kučinskis kļūtu par iekšlietu ministru, tad viņa galvenā prioritāte būtu civilās aizsardzības sistēmas pilnveide, lai ikvienam iedzīvotājam būtu saprotams, kā rīkoties "x stundā".

Kā ziņots, jaunās valdības veidošanas sarunas vada 14.Saeimas vēlēšanās uzvarējušās JV līderis, līdzšinējais Ministru prezidents Kariņš. Plānots, ka valdošajā koalīcijā būs un valdību veidos JV, AS un Nacionālā apvienība, kurām kopā Saeimā ir 54 deputātu mandāti.