Brigmanis balsotu par Zatlera pārvēlēšanu

Lai gan Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) vēl nav lēmusi par Valsts prezidenta amata kandidātu, ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis personīgi savu balsi būtu gatavs atdot par pašreizējā prezidenta Valda Zatlera pārvēlēšanu.

Tā Brigmanis sacīja otrdien Latvijas Radio.

ZZS pārstāvis gan norādīja, ka viņam nav partijas pilnvarojuma paust atbalstu Zatleram un pašlaik apgalvot, ka "tā arī būs, nebūtu godīgi". Brigmanis būtu gatavs savu balsi atdot par Zatleru.

Viņš arī pastāstīja, ka par pareizāku uzskatītu situāciju, ka koalīcija vienojas par savu prezidenta amata kandidātu, un šādu iniciatīvu viņš esot paudis arī "Vienotības" līderiem. Tādēļ esot nesaprotama Saeimas spīkeres Solvitas Āboltiņas ierosme izveidot īpašu komisiju, kas lemtu par prezidenta amata kandidātiem. Šāda iniciatīva ar ZZS neesot apspriesta. Viņaprāt, loģiskāk būtu no sākuma vienoties, vai nebūtu atkārtoti virzāma Zatlera kandidatūra.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.