"Progresa nav jau divas nedēļas." Kariņš gatavs turpināt sarunas ar AS

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

"Jaunās vienotības" (JV) līderis, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) neskaidrību gadījumā ir gatavs vēl tikties ar "Apvienoto sarakstu" (AS), tajā skaitā trīspusējās sarunās ar Nacionālās apvienības (NA) dalību, lai saņemtu AS atbildi par atbildības jomu sadalījumu.

Pēc šodien notikušās JV un NA pārstāvju tikšanās premjers uzsvēra, ka gaida atbildi no AS par atbildības jomu sadalījumu, lai būtu skaidrs, vai viņi ir vai nav gatavi virzīties uz priekšu. "Roka ir pasniegta," uzsvēra Kariņš, norādot, ka, ja vēl ir neskaidrības, tad var tikties un tās pārrunāt.

Vaicāts par NA līdera Raivja Dzintara minēto iespēju trīspusējā sarunā risināt JV un AS viedokļu atšķirības, premjers atbildēja, ka tādas sarunas ir pilnīgi iespējamas. Reizē JV politiķis atgādināja, ka no savas puses jau labu laiku esot plaši argumentējis, kā viņš saredz, kā process varētu virzīties uz priekšu, taču progresa tajā nav jau divas nedēļas.

Piemēram, trešdien Kariņa un JV tikšanās laikā ar AS frakcijā tika atbildēts uz dažādiem jautājumiem un diskusija bija ļoti pozitīva, atzīmēja premjers. "Man liekas, ka aina ir ļoti skaidra un vienkārši ir jāsaprot, (..) vai [AS] pamatā ir vai nav vēlēšanās virzīties uz priekšu," jo tas neesot skaidrs nedz politiķim, nedz sabiedrībai, atzīmēja Kariņš.

JV politiķis uzsvēra, ka koalīcijas veidošanas procesā tiks izmantotas "visas iespējas". Reizē Ministru prezidents norādīja, ka atturēsies no prognozes, vai izveidosies, vai neizveidosies topošā valdība, jo tam nepieciešama visu trīs politisko spēku piekrišana.

Kariņš atzīmēja, ka JV un NA apmēram sakrīt viedokļi, kādā veidā valdību izveidot, un tagad politiķis gaida AS atbildi.

Kā ziņots, ja AS šonedēļ nesniegs atbildi par Kariņa piedāvāto atbildības jomu dalījumu, iezīmējies risks trīs partiju valdības koalīciju izveidošanas iespējām.

Kariņš pēc trešdien notikušās tikšanās ar AS pauda cerību, ka AS atbildi uz viņa piedāvāto atbildības jomu piedāvājumu sniegs pirms nedēļas beigām.

Savukārt AS līderi Edvards Smiltēns, Edgars Tavars un Uldis Pīlēns uzsvēruši, ka sākumā ir nepieciešams strādāt pie valdības darāmajiem darbiem un vienoties, kas ir paveicams konkrētajās nozarēs. Tāpat jābūt skaidrībai, vai nozarēm būs vai nebūs pieejams nepieciešamais finansējums, atzīmēja AS politiķi.

Svarīgākais