Kariņš uzstāda ultimātu: Ja nebūs vienošanās par jaunas ministrijas izveidi, nebūs jaunā valdība

© Ģirts Ozoliņš/F64

"Jaunā vienotība" (JV) un "Apvienotais saraksts" (AS) domstarpības par jaunās enerģētikas ministrijas veidošanu turpinās risināt pirmdien, 31.oktobrī.

Ņemot vērā atšķirīgos uzskatus par jaunās enerģētikas ministrijas veidošanu, AS ziņā ir tas, vai izdosies vienoties par valdības izveidošanu, secināms no JV līdera, Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa paustā piektdien pēc JV un AS tikšanās.

Kariņš pauda, ka, lai gan JV un AS varētu būt lielā mērā vienojušies par sadarbības memoranda tekstu, tomēr ir svarīgs "bet", kas ir "fundamentāli būtisks": jautājums, vai nākamā valdība būs stagnējoša, kas neko negrib mainīt, vai arī nākamais Ministru kabinets būtu gatavs risināt Latvijai svarīgas tēmas. Vienošanās neesot panākta jautājumā par jaunās Enerģētikas, vides un klimata ministrijas izveidošanu.

JV līderis Krišjānis Kariņš norādīja, ka AS ziņā ir iespēja vienoties par jaunās valdības veidošanu. Kariņš stingri uzsvēra - ja būs vienošanās par ministrijas izveidi, būs jaunā valdība.

Latvijā

Valdība nesaskata iespēju piešķirt finansējumu Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles atjaunošanai un Aglonas bazilikas svētceļnieku komunikācijas centra ēkas siltināšanai, izriet no Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Ministru kabineta (MK) atbildes vēstules projekta Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijai, kas pieejams Tiesību aktu portālā.

Svarīgākais