"Droši vien, ka bija arī kļūdas"; Mūrniece atskatās uz 13. Saeimas paveikto

© f64.lv, Kaspars Krafts

13.Saeima pieņēmusi būtiskus lēmumus par valsts drošību un energokrīzes risināšanu, šodien Saeimas aizejošā sasaukuma pēdējā sēdē, atskatoties uz parlamenta paveikto, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Politiķe uzsvēra, ka darbs 13.Saeimā deputātiem bija īpašs, piedzīvojot Covid-19 pandēmiju, hibrīduzbrukumu pie Latvijas robežas ar Baltkrieviju un Krievijas veikto plaša mēroga karu Ukrainā.

Parlaments strādājis īpašā režīma, brīžiem arī ļoti intensīvi gan klātienē, gan attālināti e-Saeimas sistēmā. 13.Saeimai bija jāmeklē veidi, kā palīdzēt iedzīvotājiem, tajā skaitā, uzņēmējiem, kā arī jāīsteno virkne reformu, atzīmēja Mūrniece.

"Droši vien, ka bija arī kļūdas. Tomēr izdarīts ir ļoti, ļoti daudz," uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja, vēršot uzmanību, ka tieši šogad tiek sagaidīta parlamenta simtgade. Politiķe pateicās 13.Saeimas deputātiem par paveikto darbu.

Līdzīgi Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla (K), kura šodien vadīja sēdes otru daļu, sēdes noslēgumā ar smaidu 13.Saeimu nodevēja par leģendāru un ļoti sarežģītu. Le-Galla izteica pateicību parlamentāriešiem par darbu, un deputāti pašreizējā sasaukuma pēdējo sēdi noslēdza ar aplausiem.

Sēdes sākumā pēc Mūrnieces aicinājuma deputāti ar klusuma brīdi pieminēja 13.Saeimas darbības laikā mūžībā aizgājušos deputātus - Jutu Strīķi, Inesi Ikstenu, Ojāru Ēriku Kalniņu un Aldi Blumbergu.

Noslēdzoties 13.Saeimas pilnvarām, otrdien, 1.novembrī, uz pirmo sēdi paredzēts sanākt 14.Saeimai.