Kariņš: Partijas varēs vienoties par memoranda tekstu attiecībā uz Satversmes tiesas jautājumu

© Dmitrijs Suļžics / F64

Šķiet, ka ar iespējamajiem koalīcijas partneriem - "Apvienoto sarakstu" (AS) un Nacionālo apvienību (NA) - tuvojamies vienotai izpratnei par tiesiskumu un labu pārvaldību, trešdien pēc tikšanās ar NA un AS pārstāvjiem žurnālistiem pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers esot cerīgs, ka politiskajiem spēkiem izdosies vienoties par konkrētu tekstu, kas šo izpratni apliecinātu.

Pēc Kariņa teiktā, AS un NA saprot, ka ir jāpilda Satversmes tiesas lēmumi, un viņa ieskatā arī izskatās, ka partijas varēs vienoties arī par sadarbības memoranda tekstu attiecībā uz šo jautājumu. Otrs jautājums ir saistīts ar labu pārvaldību, tāpēc JV piedāvās memoranda punktu jaunā redakcijā, lai pēc iespējas attālinātu politiķu iesaistīšanos kapitālsabiedrībās.

Trešdienas pēcpusdienā JV pārstāvji plāno abiem partneriem izsūtīt koriģētu sadarbības memoranda tekstu.

Kariņš cer, ka trīs partijas memorandu varēs parakstīt vai nu ceturtdien, 26.oktobrī, vai piektdien, 27.oktobrī.

Kā ziņots, iezīmējies, ka nākamo valdību veidos triju politisko spēku koalīcija - JV, AS un NA, pēc tikšanās ar Kariņu žurnālistiem pauda Valsts prezidents Egils Levits.

JV, NA un "Apvienotā saraksta" (AS) sadarbības memorandu koalīcijas veidošanai varētu parakstīt šonedēļ, šādu cerību sarunā ar žurnālistiem pauda JV līderis, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.