Šorīt JV tiksies ar NA un AS, lai pārrunātu potenciālās koalīcijas sadarbības memorandu

© Kaspars Krafts / F64

Saeimas vēlēšanās uzvarējusī partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) šodien tiksies ar Nacionālo apvienību (NA) un "Apvienoto sarakstu" (AS), lai apspriestu saturu sadarbības memorandam par koalīcijas veidošanas principiem, aģentūru LETA informēja JV pārstāvji.

JV tikšanās ar NA ir paredzēta plkst.9, bet ar AS - plkst.10.30. Sarunas norisināsies partiju apvienības JV birojā, Rīgā, Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12-3.

Sadarbības memorands paredz politisko spēku gatavību uzņemties atbildību par valsts attīstību un tautas labklājību un vienošanos par valdības izveidošanas pamatprincipiem un kopīgi izvirzītajiem mērķiem - valsts drošības stiprināšanu, ekonomikas izaugsmi un sociāli taisnīgas, iekļaujošas sabiedrības attīstību, norādīja JV pārstāvji.

Sadarbības memorandu pēc tā izstrādes un "pieslīpēšanas" varētu parakstīt šodien vai rīt, 27.oktobrī.

Kā ziņots, pašlaik iezīmējies, ka koalīciju varētu veidot JV, AS un NA.

Pirmdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) atzina, ka vislabākā valstij būtu bijusi četru partiju koalīcija, jo tas nozīmētu, ka neviens politiskais spēks nevarētu justies tik ērti, lai "panāktu savu" bez diskusijas, un četri partneri būtu spiesti vienoties par valstij labāko risinājumu.

Taču, zinot, ka tas nav iespējams AS un NA iebildumu dēļ, JV piedāvāja variantu, kurā "Progresīvie" nebūtu koalīcijā, tomēr tiktu pie viena ministra amata.

Taču "Progresīvie" nolēmuši nepiekrist JV piedāvājumam un valdībā neieņemt "jaunākā brāļa" lomu, tādēļ strādās 14.Saeimas opozīcijā.

Latvijā

Valsts kanceleja rosina liegt valsts amatpersonām savienot darba pienākumus ar amatu speciālajās ekonomiskajās zonās un brīvostās, liecina Valsts kancelejas Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai iesniegtais priekšlikums grozījumiem likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā".