JV turpina koalīcijas veidošanas sarunas, tiekoties ar "Progresīvajiem"

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

"Jaunā vienotība" (JV), kas ir uzņēmusies iniciatīvu veidot nākamo valdību, šodien tiksies ar "Progresīvo" pārstāvjiem, informē JV.

Tikšanās plānota plkst.9 JV birojā Rīgā, Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12-3.

Otrdien notika JV kārtējās sarunas ar "Apvienotā saraksta" (AS) un Nacionālās apvienības (NA) pārstāvjiem. Šajās sarunās puses iezīmēja nākamās valdības darba jautājumus, par kuriem tās spēj vienoties, bet cits būtisks progress virzībā uz jaunas valdības veidošanu nebija manāms.

Kā ziņots, Valsts prezidents Egils Levits pilnvarojis JV līderi, Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu veikt konsultācijas ar pārējām partijām par iespējamas koalīcijas izveidošanu.

Pēc 14.Saeimas vēlēšanām koalīcijas veidošanas sarunās galvenais domstarpību jautājums ir par to, cik partneriem būtu jāietilpst jaunajā valdībā un koalīcijā. Sarunu vadītāja JV vēlētos, ka koalīcijā būtu četri politiskie spēki - JV, AS, NA un arī "Progresīvie", turpretim AS un NA "Progresīvos" koalīcijā redzēt nevēlas.

JV jaunajā Saeimas sasaukumā ieguvusi 26 mandātus, AS - 15, NA - 13, bet "Progresīvie" - desmit, tātad ar "Progresīvajiem" koalīcijai parlamentā būtu 64 balsis, bet bez - 54.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.