Dzintars: Lai izvairītos no haosa, par koalīcijas sastāvu būtu jāvienojas līdz 1.novembrim

© f64.lv, Kaspars Krafts

Lai izvairītos no haosa jaunās Saeimas darba sākumā, par koalīcijas sastāvu partijām vajadzētu vienoties līdz 1.novembrim, kad sākas 14.Saeimas pilnvaras, sarunā ar aģentūru LETA pauda Nacionālās apvienības (NA) priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Šāda haotiska situācija jau esot bijusi, sākot darbu 13.Saeimai, atzīmēja partijas līderis.

Viņš norāda, ka līdz šim laikam vēl nav nepieciešams vienoties par ministriju sadalījumu un ieņemamajiem amatiem valdībā.

Vaicāts izvērtēt pagaidām valdības veidošanas sarunu laikā panākto progresu, Dzintars norādīja, ka nevēlas kritizēt potenciālos koalīcijas partnerus, tāpēc šobrīd atturēsies no komentāru sniegšanas šajā jautājumā. Viņš arī pauda, ka darba process notiek, atgādinot, ka 13.Saeimas pēcvēlēšanu periodā pagāja vairāki mēneši līdz valdības izveidošanai. "Šobrīd ir knapi divas nedēļas pagājušas, tāpēc šķiet, ka būtu pāragri kritiski vērtēt sarunu rezultātu," sacīja NA līderis.

Politiķis atteicās arī izdarīt prognozes par turpmāko koalīcijas veidošanas sarunu gaitu, norādot, ka dod priekšroku publiskajā telpā sniegt kopīgus vēstījumus ar potenciālajiem partneriem.

Vienlaikus Dzintars pauda viedokli, ka Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) "ir visi nosacījumi", lai izdotos izveidot valdību.

Kā ziņots, Valsts prezidents Egils Levits pilnvaroja Kariņu sākt konsultācijas ar pārējām partijām par iespējamas koalīcijas izveidošanu.