Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Latvijas zvejnieku biedrība aicina arī jaunajā valdībā zemkopības ministra pienākumus uzticēt Gerhardam

© Gints Ivuškāns /F64

Latvijas piekrastes zvejnieku biedrība "Mazjūras zvejnieki" aicina arī jaunajā valdībā zemkopības ministra pienākumus uzticēt Kasparam Gerhardam, informē biedrībā.

Pēc biedrībā paustā, kopš zemkopības ministra amatu ieņem Kaspars Gerhards, valdībā ir pieaugusi izpratne par piekrastes zvejnieku lomu valsts ekonomikā, nodarbinot piekrastes cilvēkus, un nepieciešamību valsts līmenī rīkoties, lai šo nozari saglabātu un attīstītu.

Tāpat biedrībā norāda, ka ir uzlabojies dialogs ar ministrijas ierēdņiem, kas rezultējies ar konkrētiem atbalsta pasākumiem piekrastes zvejniekiem.

Biedrībā norāda, ka šobrīd kritiski ir nodrošināt uzsākto darbu nepārtrauktību un nemainīt uzņemto kursu.

"Mazjūras zvejnieki" dibināta, lai saglabātu un popularizētu piekrastes zvejas tradīcijas un veicinātu paaudžu maiņu. Tās dibinātāji ir zvejnieki no Engures, Bērzciema un Mērsraga.

LETA jau ziņoja, ka trešdien biedrība "Zemnieku saeima" atklātā vēstulē topošās valdības iespējamajiem koalīcijas partneriem un Valsts prezidentam aicināja nepieļaut Gerharda atkārtotu virzīšanu par zemkopības ministru.

"Zemnieku saeima" norādīja, ka Latvijas lauksaimniecības nozare četru gadu laikā ir iestumta dziļā stagnācijā, līdzšinējai vadībai nespējot panākt nozares ilgtspējīgu attīstību un neizrādot interesi reformēt lauksaimniecības sektora vājās vietas.

Tāpat vēstīts, ka Saeimas vēlēšanās uzvarējušās partijas "Jaunā vienotība" (JV) valde ir lēmusi ministra amatam nevirzīt tos deputātus, kuri nav ievēlēti 14.Saeimā. Tas attiektos uz pašreizējo finanšu ministru Jāni Reiru, kurš vēlēšanu rezultātos ir tieši pirmais "aiz strīpas", kas nodala ievēlētos un neievēlētos deputātus.

Uz jautājumu par Saeimā neievēlētu politiķu kandidatūru uz ministru amatiem, gan Valsts prezidents Egīls Levits, gan Nacionālās apvienības (NA) līderis Raivis Dzintars norādīja, ka šis būs problemātisks jautājums.