Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Urbanovičs sola, ka "Saskaņa" pēc zaudējuma vēlēšanās nepadosies

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Partija "Saskaņa" arī pēc zaudējuma 14.Saeimas vēlēšanās nepadosies un turpinās strādāt, šādu pozīciju pauda "Saskaņas" valdes priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

Pēc Urbanoviča vārdiem, nav kauns zaudēt, ja esi strādājis pēc labākās apziņas, ja esi iestājies par valsts interesēm. "Ja esi meklējis līdzsvaru sabiedrības interesēs, nevis kūdījis uz politiskām avantūrām. Mums nav jākaunas par savu nostāju, bet mēs centīsimies to labāk izskaidrot," sola "Saskaņas" valdes priekšsēdētājs.

Viņš piebilda, ka šajā vēlēšanu kampaņā "Saskaņa" aicinājusi cilvēkus nepadoties un nesalūzt grūtību un pašreizējo izaicinājumu priekšā, bet iestāties par tautas interesēm un cīnīties. "Un tieši tā rīkosies arī "Saskaņa" - mēs turpināsim strādāt! To vēlētāju vārdā, kas arī šajos apstākļos mums uzticas, un cīnīsimies arī par tiem, kas apmulsa no skaļiem, bet tukšiem priekšvēlēšanu solījumiem. Mēs atjaunosim jūsu uzticēšanos, jo Latvijas sabiedrībā ir vajadzīga "Saskaņa"," uzsver Urbanovičs.

Politiķis pateicās tiem cilvēkiem, kas vēlēšanās atbalstīja "Saskaņas" sarakstu, "tiem, kas nepakļāvās nomelnošanas un dezinformācijas kampaņām, ko konkurējoši politiskie spēki vērsa pret "Saskaņu"".

Pēc uzvaras 13.Saeimas vēlēšanās "Saskaņa" pašlaik balansē uz robežas neiekļūt 14.Saeimā. Pašlaik, kad balsis nav saskaitītas vien aptuveni 40 iecirkņos no vairāk nekā tūkstoša, "Saskaņa" ir saņēmusi 4,77% vēlētāju atbalstu, kas neļautu tai iegūt pārstāvību nākamajā parlamenta sasaukumā.

"Saskaņa" ilgus gadus bija populārākā partija valstī, iegūstot arī labākos rezultātus Saeimas vēlēšanās, taču allaž tiekot atstātai opozīcijā. Straujš partijas reitinga kritums sākās šī gada pavasarī pēc tam, kad partija nosodīja Krievijas sākto militāro iebrukumu Ukrainā.

14.Saeimas vēlēšanās Latvijā nobalsoja kopumā 912 180 vēlētāju jeb 59,14% balsstiesīgo iedzīvotāju.