Par pretlikumīgu priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu sākti 3 administratīvā pārkāpuma procesi

© Ģirts Ozoliņš/F64

Līdz šim par pretlikumīgu priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu Valsts policijā (VP) sākti trīs administratīvā pārkāpuma procesi.

Kopumā dienas laikā saņemta informācija gan par priekšvēlēšanu aģitācijas noteikumu pārkāpumiem vidē, kas ir, piemēram, nenoņemti aģitācijas plakāti vai citi aģitācijas materiāli, gan arī atsevišķiem iespējamiem sabiedriskās kārtības noteikumu pārkāpumiem.

Katra informācija tiek pārbaudīta, vairākos gadījumos, policijai veicot pārbaudi, šī informācija par iespējamiem pārkāpumiem vai sabiedriskās kārtības traucējumiem nav apstiprinājusies. Vienlaikus sākti trīs administratīvā pārkāpuma procesi par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu attiecīgi Rīgas, Zemgales un Vidzemes reģionos, un atsevišķos gadījumos vēl notiek informācijas vērtēšana.

Kopumā šodienu var vērtēt kā mierīgu, bez būtiskiem starpgadījumiem un pārkāpumiem.

Par neatļautu aģitāciju pilsētvidē vēlēšanu dienā, kas izpaužas kā, piemēram, kādu politisko spēku vai deputāta kandidātu slavinošu skrejlapu izplatīšana, aģitēšana pie iecirkņiem, kā arī laikus nenoņemtas priekšvēlēšanu reklāmas, iedzīvotāji aicināti informēt VP, zvanot uz diennakts tālruni 110.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais